zrazy wołowe, nadziewane ogórkiem, boczkiem i cebulą w sosie własnym, podawane z kluskami śląskimi i buraczkami na ciepło
placek ziemniaczany podawany z sosem węgierskim i surówką z białej kapusty
kurki w sosie śmietanowym na placku ziemniaczanym podawane z surówką
filet z kurczaka w szynce dojrzewającej ,nadziewany suszonymi pomidorami i masłem czosnkowym, podawany z frytkami i grillowanymi warzywami
kotlet schabowy w panierce, nadziewany salami i serem mozarella, podawany z gotowanymi ziemniakami i marynowanymi buraczkami
z sosem serowym i grzybami, podawana z pieczonymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw
pierś z indyka z grilla podawana na plackach ziemniaczanych z sosem śmietanowo musztardowymi z kurkami i surówka z czerwonej kapusty
podawany z jajkiem sadzonym, frytkami i surówka. Duża porcja.
podawana z łódeczkami ziemniaczanymi z tymiankiem i szpinakiem duszonym w śmietanie